A gyöngyökről

A gyöngyök méretükben, alakjukban, színükben, a gyöngyházréteg vastagságában, csillogásukban, ritkaságukban és egyedi elhelyezkedésükben különböznek egymástól. Ismerünk édesvízi folyami gyöngyöket, Akoya tengeri gyöngyöket, déli tengeri gyöngyöket, tahiti gyöngyöket, Cortez gyöngyöket és conch gyöngyöket.

Druhy perál

A gyöngy az egyetlen drágakő, amely egy élő szervezetben keletkezik.


Kultivované perly

A múltban a gyöngyök perek okozói, a legnagyobb értékű örökség tárgyai voltak, háborúk dúltak miattuk, és lukratív ingatlanokra cserélték őket a 5th Avenue-n. Mindaddig, amíg ez a híres ember, akinek a nevéhez a világ legjobb minőségű gyöngy ékszerei fűződnek, Mikimoto Kōkichi a 20. század elején fel nem találta és szabadalmaztatta az Akoya tengeri gyöngyök tenyésztésének módszerét. Ma már szinte az összes piacon elérhető gyöngy tenyésztett, de a minőségi gyöngyök tenyésztése nagyon igényes munka. A kagylóhéjak nagyon kényesek és érzékenyek, bizonyos típusú gyöngyök több éven keresztül is keletkeznek a héjban, és a tenyésztett gyöngyöknek csak nagyon kis százaléka olyan minőségű, ami alkalmas a szép és tökéletes ékszerek gyártására.

Mindegyik gyöngy egy egyedülálló és eredeti műalkotás.

Minden gyöngy egyedülálló a színében, fényességében, méretében és formájában. Minden a kagyló héjától és a környezettől függ, amelyben született. A minőségi tenyésztett gyöngyöket általában még a szakemberek is nehezen tudják megkülönböztetni az ember beavatkozása nélkül keletkezett gyöngyöktől. A tenyésztés hozzájárult ahhoz, hogy ezek a természetes drágakövek elérhetőbbek legyenek, de még mindig elég ritkák és értékesek legyenek, és a gyöngytenyésztést környezet- és ökoszisztéma-barátabbá tette. A tenyésztett variációkat főleg Kínában, Japánban, Vietnamban, valamint Ausztrália, a Fülöp-szigetek, Indonézia és Tahiti partjain tenyésztik, és egy évtől kezdve több éven keresztül is nőhetnek. Az édesvízi gyöngyöket elsősorban folyami gyöngyökből állítják elő, amelyek az osztrigával ellentétben nemcsak egy gyöngyöt képesek megalkotni. A tenyésztésükhöz kisebb testecskéket használnak, mint a tengeri gyöngy tenyésztésénél.

Az e-shopunkban kínált gyöngy ékszerek a legmagasabb AAA minőségű édesvízben tenyésztett gyöngyöket tartalmaznak.

Ezek a gyöngyök számos színváltozatban megtalálhatók, és kínálatunkban is talál olyan ékszereket, amelyek e gyönyörű természeti jelenség több árnyalatában ragyognak. A tengeri gyöngyökkel ellentétben az egész édesvízi gyöngyöt 100%-ban gyöngyház alkotja, ezért nagyon jó minőségű, már-már tökéletes fényűek és általában tartósabbak, mint a leggyakoribb tengeri Akoya gyöngyök. 2–7 évig nőnek 2–15 mm átmérőjűre, és leggyakrabban a fehér, a levendula és a rózsaszín árnyalataiban találkozhat velük. Minden gyöngy ékszert eredetiségigazolással árusítunk.

A gyöngyök minőségét gyöngyházuk, alakjuk, méretük, felületi minőségük, fényességük, színűk és az általános harmonizálásuk alapján ítélik meg.

A gyöngyöket nem egyetlen tényező alapján értékelik, hanem mindezen kritériumok kombinációja alapján. A szakértők már első ránézésre képesek értékelni ezeket a tényezőket, de a szisztematikus értékelés során mindegyiket gondosan meg kell határozni, és a gyöngyöt pontosan kategorizálni kell.

Tvar perál

Kvalita lesku u perál

Kvalita povrchu perál

Veľkosť perál

Az általunk kínált természetes gyöngy ékszerek bármilyen alkalomra alkalmasak – diplomaosztóra, bálokra, esküvőre, üzleti találkozóra vagy mindennapos viseletre.

A gyöngyök mindig is a bőség és az erő egyik mutatói voltak. Mágikus szépségük miatt megbecsülték, sok kultúrában már a távoli múltban is jelen voltak, és népszerűségük még mindig nem csökkent. A gyöngyökről évezredekkel ezelőtt feljegyzéseket írtak, a gyöngyöket különféle vallásokban és mítoszokban is emlegetik, a szerelem és a tökéletesség szimbólumai, a gyöngyöket a Biblia is említi. A gyöngyök egyediségét és szépségét minden nemzet dicsérte.

A gyöngy a tapasztalat révén megszerzett bölcsességet szimbolizálja. Úgy gondolják, hogy vonzzák a boldogságot és az egészséget, és védelmet nyújtanak a negatív energia ellen. Nyugtató és enyhítő hatásuk van, kiegyensúlyozzák a karmát és erősítik a kapcsolatokat. A gyermekeket is biztonságban tartják. A gyöngy tisztaságot, nagylelkűséget, kiegyensúlyozottságot és hűséget jelent.

Egyszerűen olyan ékszerek, amelyek időtálló értéket képviselnek, és nemzedékeken át fennmaradnak.

Perlové šperky