Az ezüstről

Az ezüst (Ag) egy nemesfém, amelyet az ember már ősidők óta használ. Számos iparágban használják, és pótolhatatlan helyet foglal el az ékszeriparban.

Az ezüst egy puha fém, ezért az ékszerek készítéséhez a vegyületét más elemekkel együtt használják. Ezüst ékszereink finomsága 925/1000 - tehát 92,5%-ban tiszta ezüst. A fennmaradó 7,5% adalékanyag, amelynek köszönhetően az ékszer megőrzi a formáját, és naponta viselheti. Annak idején az ékszerek gyártására használt ezüst viszonylag magas nikkeltartalmú adalékanyagokat tartalmazott. Erre azonban sokan allergiás reakcióval reagálnak.

Az ékszereink nem tartalmaznak nikkelt.

Az ékszerek nikkeltartalmát, valamint az ezüst finomságát és hitelességét a Szlovák Köztársaság Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézete ellenőrzi. A nálunk található ékszerek tisztaságát tehát ez az iroda garantálja, amely minden 2 g-nál nagyobb súlyú ékszerünket fémjelzi.

Minden ékszerünket ellenőrizzük, hogy az ügyfeleink csak a legjobb minőséget kapják.

A minőségi és gyönyörű ékszerek folyamatosan örömet szereznek tulajdonosaiknak. Azonban mindig tartsa észben, hogy ezüst ékszerekről van szó, amelyek az adalékanyagok ellenére is viszonylag puhák. Ezért fontos az ezüst ékszerekről úgy gondoskodni, mint a valódi ékszerekről. :)