A lánc/nyaklánc hosszának kiválasztása

vyber-dlzky-retiazky

A női lánc leggyakoribb hossza 42-45 cm. Az átlagos termetű nőknél egy ilyen lánc közvetlenül a kulcscsont alatt ér véget. Így tehát a legtöbb öltözékhez illik, és szépen mutat a kivágáson.

A választás során gondoljon az alkata magasságára és a nyak vastagságára. Magasabb vagy szélesebb nyakú hölgyeknek legalább 50 cm vagy annál hosszabb láncot ajánlunk.

Ez a kialakítástól is függ. A finom és hajlékony lánc hosszabb benyomást fog kelteni, mint az azonos hosszúságú vastagabb és masszívabb nyakláncok.

A 160 cm magasságú nőknek a maximum 60 cm hosszúságú láncot ajánljuk. A magasabb hölgyek nyugodtan nyúlhatnak valami hosszabb után is. Az ilyen hosszabb láncok tökéletesen illenek az egyszerű sima ruhákhoz, garbókhoz vagy az overised pulóverekhez.

Ha bokaláncot választ, mérje meg a bokája kerületét, és adjon hozzá legalább 1 cm-t. Csak önön múlik, mennyire szeretné, hogy a lánc laza legyen a bokáján.

Ha nincs hajlékony szabómétere, akkor egy darab szalag vagy zsineg is a segítségére lehet a kerület meghatározásában. Ezután egyszerűen megmérheti a megállapított kerületet egy egyenes vonalzón.