Hogyan válasszunk gyermek fülbevalót?

detske-nausnice

A gyermek ékszerekkel kapcsolatban sokkal körültekintőbbek vagyunk, mint a női fülbevalók vásárlása során. A megnövekedett biztonsági igény miatt, ami nemcsak a rögzítést, hanem magát az anyagot is magába foglalja. Ezért szeretnénk tanácsot adni, hogyan válasszon fülbevalót a kis hercegnőjének.

Ne becsülje alá az első lépést

A minőségi anyag az egészséges fül alapja. Ezért érdemes biztonságos fémbe, mint amilyen az arany, fektetni. Elérhető, és ritka az allergiás reakció rá.

detske-nausnice-zlte-zlatodetske-nausnice-zlte-zlatodetske-nausnice-zlte-zlatodetske-nausnice-zlte-zlato

A fehérarany a legalkalmasabb. Színét a ródium felületkezelésének köszönheti, amely hipoallergén.

Leggyakrabban azok a közönséges fémek, amelyekből a bizsu ékszereket készítik, felelősek az allergiás reakciókért. Ritkán előfordul reakció a sárga- vagy a rózsaszín aranyra is. Általában a fémek adalékanyagai felelősek érte, amelyek az aranyötvözet végső színéért felelősek.

detske-nausnicedetske-nausnicedetske-nausnicedetske-nausnice

 

Az allergia viszketésben, bőrpírban nyilvánul meg, és kiütésekhez is vezethet. Ezért javasoljuk, hogy első fülbevalónak arany fülbevalót válasszon. Választhat ezüstöt is. Élettartama azonban nem olyan hosszú, mint az aranyé. Ugyanis lágyabb, ezért kevésbé rugalmas, és könnyebben deformálódik.

detske-nausnicedetske-nausnicedetske-nausnicedetske-nausnice

Fontos a zár típusa

A rögzítés típusát elsősorban a gyermek életkora határozza meg. A legkisebb gyermekek számára a brezúra típusú elülső zárszerkezet alkalmas, a fülbevaló könnyebb felhelyezése miatt, vagy a valamivel kevésbé praktikus menetes stekkeres (csavar) rögzítés. 5 éves kor felett bátran nyúljon a patent után a lányának.

Beszéljünk egy kicsit bővebben az egyes bekapcsolási típusokról.

Brezúra

A brezúra az ékszer elején található. Ez egy kis horog, amely beleakad a szembe, és megfelelő rugózás esetén a fülbevaló szilárdan rögzítve van, és a gyermek nem fogja elveszíteni. Különös figyelmet kell fordítani az első felhelyezésre. Mindig ellenőrizze, hogy a brezúra jól tart-e, és ha kétségei vannak, menjen be egy boltba, ahol tanácsot adnak, vagy megfelelően beállítják a rugózást. Ez a fajta zárszerkezet nem használatos ezüst ékszerek esetében, az anyag alacsonyabb keménysége miatt.

Ajánlott életkor: 3 hónapos kortól 3 éves korig (fülmérettől függően akár tovább is).

Patent

A zárszerkezet a fülbevaló hátulján található. A patent bezárja a fülbevalót, és megakadályozza annak kinyílását és elvesztését. Általában ezt a zárszerkezetet használják leggyakrabban a fülbevalóknál. Nagyobb lányok számára alkalmas.

A patent egyszerűen használható, biztonságos viselés közben és megóvja a fülbevalót az elvesztéstől. Általában nehezebb, ezért az ára is kicsit magasabb lehet. Nem alkalmas a legkisebb gyermekek számára.

Ajánlott életkor: 5-től 12 éves korig (fülmérettől függően akár tovább is).

Ballon/Menetes stekker

A fülbevaló szárán egy menet található, amire a lufi alakú zárszerkezetet kell rácsavarni. Ez megakadályozza a fülbevaló esetleges elvesztését. Főleg babáknál fordul elő, hogy kihúzzák a fülbevalót a fülükből, ami ebben az esetben nem fordulhat elő. A zárszerkezet miatt az ilyen fülbevalót kicsit nehezebb felhelyezni (a patenthez vagy brezúrához képest). A csavar kerek alakú, közvetlenül a fülhöz simul. Ezért kényelmesebb, mint a bedugós stekker (pillangó), ami nem védi a szár végét, és ezért a fülbevaló bökheti a gyermeket. Emiatt a stekkeres fülbevalók nem alkalmasak csecsemők számára. Motívumtól függően felnőtt korban is használhatja ezt a típusú fülbevalót.

Ajánlott életkor: 6 hónapos kortól 12 éves korig (a fülbevaló formájától, a szár méretétől és a fül méretétől függően ezek a fülbevalók hosszabb ideig használhatók).Motívum és díszítés

Az anyukák főleg a finom és csajos formák mellett döntenek. A legnépszerűbbek az aranyos állatok, katicák vagy pillangók mintái. A szimbolikus ékszerek, például a virágok vagy a szívek is népszerűek.

detske-nausnicedetske-nausnicedetske-nausnicedetske-nausnice


A gyémántok verhetetlen választássá váltak, amelyek elsősorban tartósságukkal és értékükkel vonzóak. Az ilyen ékszerek nemzedékről nemzedékre öröklődnek, és sok év után is kellemes emléknek bizonyulnak. Nem szabad megfeledkeznünk a gyöngyökről sem, amelyek kiemelik a kis hölgyek finom szépségét.

detske-nausnicedetske-nausnicedetske-nausnicedetske-nausnice

A minőségi és biztonságos gyermek ékszerek kínálatát a SOFIA áruházakban és a SOFIA.sk/hu webáruházban találja.

Gyermek fülbevalók megtekintése>